söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Besqab får ny markanvisning om 100 bostäder i Årsta

Publicerad: 15 oktober 2021, 12:14

Besqab får bygga hundra bostäder i Årsta i Stockholm. Foto: Besqab

Besqab har av Stockholms stad fått en markanvisning vid Årstatråket mellan Årsta torg och Årstafältet innefattande cirka 100 bostäder varav ungefär hälften kommer att utgöra seniorboenden.

Ämnen i artikeln:

Besqabbostadsmarknad

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Besqab kommer att uppföra ett nytt kvarter med cirka 100 bostadsrättslägenheter, där ungefär hälften av bostäderna ska utformas som seniorbostäder. I samband med att bostäderna uppförs kommer ett nytt torg att anläggas i anslutning till Besqabs nya kvarter. 

– Vi är glada för den här markanvisningen som också blir Besqabs första projekt i Årstastråket. Det är ett mycket bra bostadsläge med närhet till kommunikationer, skolor och service samt med närhet till den stora nya stadsparken som anläggs på Årstafältet, säger Carola Lavén, vd, på Besqab, i ett pressmeddelande.

LÄS ÄVEN: Stort avtal hävdes före Stockholmsbyggarens konkurs

Arbetet med att ta fram ett planförslag kommer att inledas under vintern 2021/2022 och produktionsstart planeras preliminärt till 2025.

– För att skapa en levande stadsmiljö som kan erbjuda ett bekvämt liv för människor i alla åldrar, kommer de nya kvarteren få kommersiella ytor i bottenvåningarna. Dessutom kommer de gång- och cykelstråk som passerar förbi torget, knyta samman de äldre delarna av Årsta med den nya stadsdelen Årstastråket, säger Johan Westring, chef för Ackvisition och Exploatering på Besqab.  

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev