Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Boklok bygger i Ängelholm

Publicerad: 28 februari 2018, 13:48

I nya området Errarps ängar i Ängelholm planerar Boklok att bygga 27 lägenheter. Försäljningen kommer att starta under våren 2018 och planerad inflyttning är våren 2019.


Lägenheterna kommer att ha ett, två, tre eller fyra rum med en yta på 31, 55, 72 respektive 85 kvm. De byggs som bostadsrätter och den totala boendekostnaden inklusive avgift till bostadsrättsföreningen och ränta blir cirka 3 323 kronor per månad för en tvårumslägenhet. Bolok förtillverkar stora delar av alla hus inomhus i en fabrik, i en kontrollerad och skyddad miljö. På så sätt hålls kostnaderna nere, husen utsätts inte för väder och vind och miljöpåverkan blir lägre.

- Genom det här tillvägagångssättet kan vi på kort tid få bostäderna på plats. Vi bygger även i trä som har de lägsta koldioxidutsläppen jämfört med något annat byggnadsmaterial, säger Juvall Jungman, projektledare på BoKlok.

Boklok Fyren ligger i ett nytt område som kallas "Errarps ängar". I området planeras det för fler bostadsrätter, radhus, villor, hus och ett vård- och omsorgsboende som kommer skapa ett eget litet samhälle med lekplats och andra gemensamma ytor.

Anders Siljevall, anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.