Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Boklok satsar stort på smått

Publicerad: 6 december 2016, 08:29

Boklok börjar bygga enrumslägenheter. Utvecklingsarbetet har pågått under ett års tid och under vintern monteras de första ettorna i Karlskrona. Lägenheterna byggs i fabriken i Gullringen utanför Vimmerby.


Efterfrågan på mindre lägenheter är stor, särskilt enrumslägenheter. Nu blir Bokloks planer på att utvidga sitt utbud med enrumslägenheter verklighet.

– Hälften av våra kunder är unga och det känns därför väldigt viktigt att kunna erbjuda en mindre lägenhet till exempel för de som ska flytta hemifrån eller är förstagångsköpare, säger Jerrie Kristiansson, marknadschef på Boklok.

Först ut i satsningen blir området Blå Port i Karlskrona. Där ska Boklok bygga enrumslägenheter. Totalt planeras 55 lägenheter i området, bestående av både ettor, tvåor, treor och fyror. Boendekostnaden för en enrumslägenhet på 31 kvadratmeter blir inklusive avgift till bostadsrättsföreningen, ränta och amortering runt 2600 kronor i månaden.

Byggstart är planerad till december 2016 och beräknad inflyttning vintern 2017/2018.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.