Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Boklok storsatsar på solceller

Publicerad: 27 februari 2018, 09:36

Alla Boklok-lägenheter i flerfamiljshus som säljs från oktober 2018 kommer att utrustas med solceller. Det gör Boklok till den första bostadsbyggaren i Sverige som utrustar samtliga lägenheter med solceller.


Energin från solcellerna kommer bland annat driva fastighetens ventilation, belysning och delar av den gemensamma uppvärmningen. Eventuellt överskott kommer att säljas och matas ut på elnätet.

– Boklok blir den första bostadsbyggaren som tar steget fullt ut och utrustar alla våra nya lägenhetshus med solceller. Skanska är väldigt stolta över att vara en del av den utvecklingen mot att erbjuda energieffektiva bostadslösningar. Vi ser en stark efterfrågan på bostäder inom det segment där Boklok verkar och att kunna bidra till att den utvecklingen sker på ett hållbart sätt känns oerhört bra, säger Johan Gerklev, hållbarhetschef på Skanska Sverige.

Anders Siljevall, anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.