torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Bonava får sänka priserna

Publicerad: 18 juni 2019, 06:46

Bonavas bostadsprojekt Kristinebergs Slottspark har varit svårsålt. Nu sänker bostadsutvecklaren priserna.

Foto: Anders Siljevall

Bonava sänkte priserna i bostadsprojektet i Kristinebergs Slottspark med i snitt 11 procent i slutet av maj. Det säger Mathias Skrzeczynski, säljansvarig för projektet.

Ämnen i artikeln:

bostadsmarknad

Som exempel sänks priset för den dyraste lägenheten från 10,9 miljoner kronor till strax under 10 miljoner medan priset för den billigaste ettan sänks från knappt 3 miljoner kronor till 2,7 miljoner. Bolaget har, liksom flera andra bostadsbyggare i det övre prissegmentet, haft det motigt att sälja lägenheterna.

– Det här projektet sjösattes, och prissattes, innan marknaden vek 2017. Det här är den första prissänkningen, säger Mathias Skrzeczynski till Fastighetsnytt.

Storleken på prissänkningen varierar från fall till fall. Skrzeczynski uppskattar att de ligger i intervallet 7-21 procent.

– Vi har prioriterat sänkning i de trapphus som har tillträde först, trapphus 6 och 7. När vi väl har haft tillträde så vill vi gärna att det ska bo folk i huset så det blir ett levande hus, säger han.

Tillträde till de första lägenheterna sker i november i år och sista tillträde sker i oktober 2020.

Totalt finns det 182 bostäder i projektet och enligt Bonavas hemsida är 35 bostäder sålda eller bokade. Enligt Mathias Skrzeczynski såldes en bostad så sent som i måndags.

Oskar von Bahr

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev