Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Bonava ny kund för Åhlin & Ekeroth

Publicerad: 28 juni 2018, 07:53

Foto: Winell & Jern arkitekter

Bonava väljer den lokala entreprenören Åhlin & Ekeroth för nyproduktionen av 164 hyresrättslägenheter med underjordiskt garage i Linköpingsstadsdelen Södra Ekkällan.


Åhlin & Ekeroth uppföra två hus med totalt 164 hyresrättslägenheter om 1-3 rum och kök i Södra Ekkällan i Linköping. Uppdraget som ligger i storleksordningen 118 miljoner kronor omfattar även ett underjordiskt garage och ett miljöhus i direkt anslutning till fastigheten.

- Vi är mycket stolta och glada över att ha vunnit denna utförandeentreprenad i anbudskonkurrens med flera av landets största byggföretag. Det är alltid spännande att inleda samarbete med en ny kund och vi ser mycket fram emot att få börja bygga på uppdrag av ett stort, expansivt och nytänkande företag som Bonava, säger Peter Stråhlin, affärsområdeschef Bostad på Åhlin & Ekeroth.

Byggstart för de två nya husen, som tillsammans utgör kvarteret Elittruppen, är planerad till september 2018 med preliminär inflyttning från våren 2020. Lägenheterna får hög standard med till exempel parkettgolv och helkaklade badrum. Projektet är Svanenmärkt vilket innebär att husen byggs med sunda materialval, får en låg energiförbrukning och erbjuder en hälsosam inomhusmiljö.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.