Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Bonava och Mimer bygger i Västerås

Publicerad: 12 november 2018, 07:42

Kvarteret Förseglet ligger i Öster Mälarstrand som är ett av Västerås mest attraktiva områden.

Bonava ska förvärva mark från kommunala fastighetsbolaget Mimer vid Östermälarstrand, Västerås. Fastigheten ligger i ett område där Bonava kommer uppföra cirka 550 bostäder med planerad byggstart under 2019. Mimer kommer även att bygga bostäder i egen regi i området.


Området knyter an till Västerås utveckling av Öster Mälarstrand som kommer bli stadens nya sjönära stadsdel.  De nya bostäderna kommer att bidra till att länka ihop den nya stadsdelen med den befintliga bebyggelsen.

- Det är glädjande att vi utökar vår projekt- och byggrättsportfölj för prisvärda hyresrätter i ett bra läge i Västerås. Hyresrätter utgör en viktig del att förverkliga vår vision att skapa hem och levande områden där människor trivs. De kommer att vara yteffektiva och attraktiva säger Fredrik Hemborg, affärsenhetschef, Bonava Sverige.

Öster Mälarstrand har byggts ut sedan 1990-talet och utvecklats från ett industriområde till en stadsdel präglad av natur och cityliv.

Mimer har byggrätt för totalt 1 400 bostäder och kommer bygga cirka 400 bostäder i egen regi.

- Vi ser fram mot att tillsammans med Bonava utveckla det här området. Tillsammans kommer vi att bygga cirka 1000 bostäder de kommande åren. Vår ambition är att ha en bra mix av aktörer och upplåtelseformer. Hela utvecklingen av ett sånt här attraktivt område är spännande och vi är öppna för att ta in ytterligare en aktör som ser samma möjligheter som Bonava och Mimer, säger Mikael Källqvist, vd för Mimer.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.