Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Bostäder på p-hus prisas

Publicerad: 19 mars 2014, 12:14

Bild 1/2  I konceptet ”Parkera ett hem” ingår fyra olika prefabricerade husenheter som alla kan dockas på fasader på parkeringshus. Illustration: Joakim Sätterman

Joakim Sätterman vinner Skanska Sustainable Cities Challange deltävling i Göteborg med bidraget ”Parkera ett hem”. Hans förslag bygger på prefabricerade bostadsmoduler som kan dockas på fasader för att minska bostadsbristen i landets storstäder.


I konceptet ”Parkera ett hem” ingår fyra olika prefabricerade husenheter som alla kan dockas på fasader på parkeringshus.

– I mitt tävlingsbidrag har jag utgått från P-hus Avenyn i Göteborg men konceptet har potential att användas över hela landet, säger Joakim Sätterman, mastersstudent vid Chalmers tekniska högskola.

Studenttävlingen Skanska Sustainable Cities Challenge arrangeras i år för tredje gången. Tävlingen delas in i tre regioner, Göteborg, Stockholm och Malmö.

Vinnare i deltävlingarna för Stockholm och Malmö presenteras den 25 mars respektive den 28 mars. Priset är en studieresa till New York.

Relaterade artiklar

Studentpris till nätverk för granngemenskap

Nytt byggkoncept prisas i studenttävling

Elin Bennewitz

Reporter

elin@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.