Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Bostadsrätter i mobilen ska få fler kunder

Publicerad: 7 maj 2008, 12:33

Med en ny mobilsajt för bostadssökande vill JM nå fler potentiella köpare. Sajten visar lediga lägenheter och har kartor som ska hjälpa kunderna att hitta rätt.


Allt fler mobiler har snabb uppkoppling till internet med 3G och trådlöst nätverk. Tekniken har förändrat svenskarnas vanor och många använder telefonen till mycket mer än att bara prata.

På mobilsajten mobil.jm.se kan bostadssökande leta upp JM:s nybyggda bostadsrätter, hitta datum för visningar samt telefonnummer till säljarna. Även mer detaljerad information om objekten som pris, datum för inflyttning samt boytor finns på sidan.

Byggindustrins reporter testade sajten med en vanlig 2G -telefon med gprs-uppkoppling. Sidan är förhållandevis lättsurfad, trots den långsamma uppkopplingen. Adresserna till objekten kan visas på Eniros kartsidor, trots att upplösningen på kartorna var något sämre än vad Eniros kartor brukar vara i mobilen.

Reportern längtade dock efter en 3G-telefon med större skärm. Eller ännu hellre en vanlig laptop. Men som ett komplement till JM:s vanliga webbsidor, och en möjlighet att hitta rätt adress på väg till en visning, är sajten definitivt användbar.

NICLAS KÖHLER

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.