Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag18.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Bostäder

Bostadsrättspriser upp, villapriser ner

Publicerad: 10 Juni 2008, 12:47

Bostadsrättspriserna har ökat med 2 procent i landet under den senaste tolvmånadersperioden. Priserna på bostadsrätter i storstadsregionerna har successivt ökat svagt under de senaste månaderna med undantag för Malmö. Det visar den senaste Mäklarstatistik.


-De senaste månaderna har aktiviteten på bostadsmarknaden ökat efter en förhållandevis rätt lugn inledning på året. Vi fortsätter att notera en generell prisutveckling utan större dramatik, varken upp eller ner. Däremot är det allt svårare att förutse hur bostadsmarknaden kommer att utvecklas framöver, säger Peeter Pütsep, vd på Svensk Fastighetsförmedling.

Statistiken baseras på försäljningen av 15 270 bostadsrätter och 13 180 villor samt 2 693 fritidshus under mars till maj 2008.

Priset för en villa har under den senaste tolvmånadersperioden stigit med 4 procent. Den senaste tremånadersperioden har villapriserna sjunkit svagt. Det genomsnittliga villapriset i riket ligger på 1,8 Mkr.

”Prognosen för de närmaste månaderna pekar på svagt stigande villapriser i riket. Prognosen är baserad på genomförda försäljningar men där tillträde och lagfart ännu ej har skett” skriver Mäklarstatistik i ett pressmeddelande.

Snittpriset för en bostadsrätt ligger nu 1,3 Mkr och kvadratmetersnittet på 20 417 kronor. I Stockholm är snittpriset för en bostadsrätt knappt 2 Mkr med ett kvadratmeterpris på 31 610 kronor.

Priset på en villa i Storstockholm har under den senaste tolvmånadersperioden ökat med 6 procent. Utvecklingen den senaste tremånadersperioden har varit svagt vikande. Storgöteborg har priset under den senaste tolvmånadersperioden ökat med 10 procent. Utvecklingen den senaste tremånadersperioden har varit svagt uppåtgående priser.
I Stormalmö har villapriserna stigit med 3 procent under den senaste tolvmånadersperioden. Utvecklingen den senaste tremånadersperioden har varit en stillastående prisutveckling.

Per Hindersson

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.