Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag12.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Bostäder

Boverkets rapport ger inga fler bostäder

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:43


Av Marianne Silén

- Boverkets rapport presenterar inte några förslag som kan råda bot på bostadsbristen och den stelhet på bostadsmarknaden som idag är grundproblemet till varför unga, invandrare och många andra har svårt att etablera sig på bostadsmarknaden. Det säger Nina Lundström, fp, i en kommentar till Boverkets rapport Välkommen till bostadsmarknaden.
-Däremot leder rapporten, fortsätter hon, till fler arbetsuppgifter för Boverket.  
Fler investeringsstöd och fler utredningsuppdrag ger nämligen inget annat än just mer jobb åt verket.
Segregationen i de utsatta bostadsområdena, med hundra procent hyresrätter ägda av kommunala bolag, kan inte lösas genom fler investeringsbidrag till nya hyresrätter.
- Låt istället, säger Nina Lundström, de som önskar få möjlighet att äga sin bostad. Inför ägarlägenheter. Reformera hyressättningen för nyproduktion. Ändra överklagandeprocessen så att detaljplaner blir färdiga inom rimlig tid. Ändra riktlinjerna för bullerregler så att inte byggandet stoppas. Alla dess förslag är åtgärder som skulle skapa förutsättningar för kontinuerligt byggande och en väl fungerande bostadsmarknad, säger Nina Lundström slutligen.

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.