Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Byggare ger miljonbelopp till människor på flykt

Publicerad: 14 september 2015, 12:18

De flesta storföretag i branschen har tagit egna initiativ till insamlingar till förmån till människor på flykt.

Foto: Francesca Leonardi/Rädda Barnen

Samhällsbyggnadsbranschen har under veckan som gått lyckats samla in miljonbelopp till människor på flykt. Företag och anställda utmanar varandra med olika initiativ.


Ämnen i artikeln:

NCCUtopia ArkitekterflyktingpolitikSyrienExpanderameraCramoUNHCRSos barnbyarLäkare utan gränser

– Gensvaret är imponerande. Hoppas att det inte stannar vid att skänka pengar utan leder till att branschen blir bättre på att tänka bredare exempelvis när det gäller mångfald och rekrytering, säger Jesper Lövkvist, kommunikationsansvarig på Utopia Arkitekter.

Utopia har via sin Facebooksida lyckats samla in en bra bit över 2 miljoner kronor från olika arkitektkontor till olika hjälporganisationer. Rekryteringsfirman Expandera Mera var i början av denna vecka uppe i 1,9 miljoner från bygg- och fastighetsbranschen genom ett liknande initiativ på Facebook.

De flesta storföretag har tagit egna initiativ till insamlingar, exempelvis så skänker Cramo 250 000 kronor till Sos Barnbyar och bidrar dessutom med en extra krona för varje krona som någon annan skänker. HSB skänker 100 000 kronor, RO-gruppen 60 000 kronor och Byggnads 50 000 kronor för att nämna ytterligare exempel. NCC meddelade under veckan att de skänker 200 000 kronor till UNHCR och Läkare Utan Gränser och bjuder in alla medarbetare att ge egna bidrag.

– Vi skall också se på vilka möjligheter vi har att ta tillvara den kompetens som nu kommer. Här bör finnas möjligheter till nya resurser som kan stödja vår affär, säger NCC:s Koncernchef Peter Wågström.

Relaterade artiklar

Hur mycket pengar kan byggbranschen samla in?

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.