Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Bostäder

Byggföretag ska ta mer ansvar för Husby

Publicerad: 11 Juni 2008, 09:23

Svenska Bostäder vill på sikt göra sig av med sina bostäder i Husby utanför Stockholm. Nu fördjupar företaget samarbetet med Peab, Skanska och HSB.


Under våren beslutade sig allmännyttiga Svenska Bostäder för att inleda ett samarbete med representanter från byggbranschen för att förnya stadsdelen Husby. Nu har parterna Svenska Bostäder, Peab, Skanska och HSB undertecknat ett samarbetsavtal.

Det handlar bland annat om att ta fram en plan för renoveringar av bostäder och upprustning och utveckling av centrum. Tillsammans med Stockholms stad och SL ska man också göra en genomgång av infrastruktur, kollektivtrafik, gator, gång- och cykelbanor.

Som belöning kommer Peab, Skanska och HSB att få ett erbjudande om att kunna köpa mark i stadsdelen. Arbetet kommer att pågå under hösten och ska samordnas med Stockholms stads övergripande programdialog ”Vision Järva 2030“.

Husbyborna, som varit mycket kritiska till kommunens och Svenska Bostäders planer för området, kommer att göras delaktiga i processen. Det lovar Sven Lorentzi, projektledare för Husbyprojektet hos Svenska Bostäder.

– Det är viktigt att vi tidigt påbörjar samtalet med de som direkt berörs av förändringarna, det vill säga de boende, affärsidkarna och andra som är verksamma i stadsdelen. Utan deras synpunkter och idéer kommer vi inte att kunna utveckla Husby på bästa sätt, säger Sven Lorentzi.

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.