Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Byggherrar utsedda i Bäckby centrum

Publicerad: 20 juni 2017, 07:02

Västerås Stads fastighetsnämnd har beslutat att utse Bostads AB Mimer, BoKlok och Ikano Bostad till byggherrar i Bäckby centrum. I en första etapp kommer 400-500 nya bostäder att byggas.


– Bäckby är en av våra viktigaste stadsdelar och vi har många hyresgäster som verkligen trivs i området. Nu kommer vi att göra stora satsningar på att utveckla området ännu mer. Vi har planer att börja bygga 160 lägenheter i kvarteret Välljärnet i höst. På grannfastigheten har vi tecknat avtal med SHH Bostad AB och BoKlok om att bygga bostadsrätter. Nu är det också klart att vi tillsammans med BoKlok, Ikano Bostad och Västerås Stad kommer att göra stora investeringar i Bäckby centrum. Det handlar om att bygga om centrum, skapa nya mötesplatser, idrottsanläggningar, grönområden, affärslokaler och bostäder. Satsningen på Bäckby kommer att pågå under de närmaste fem åren och i én första etapp kommer vi att bygga 400-500 nya bostäder i centrum med start 2018, säger Mikael Källqvist, vd för Bostads AB Mimer.

Utöver ombyggnation av Bäckby centrum kommer Västerås Stad starta olika verksamheter och aktiviteter för att göra stadsdelen ännu tryggare och trivsammare.

– Bygga i Bäckby centrum är att bygga social hållbarhet. Tillsammans med andra insatser skapar vi nu förutsättningar för att Bäckby ska bli en ännu bättre stadsdel att leva och bo i. Vi visar att det går att bygga bostäder i hela kommunen, säger Anders Teljebäck, kommunstyrelsens ordförande, Västerås Stad.

Anders Siljevall, anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.