Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Chef från Familjebostäder till SFV

Publicerad: 28 augusti 2010, 09:07

Harald Pleijel tar över som fastighetschef på Statens fastighetsverk i Göteborg med ett förvaltningsområde som sträcker sig över hela södra Sverige.


Tillsammans med närmare 30 medarbetare har Harald Pleijel, som just påbörjat sin tjänst som fastighetschef för förvaltningsområde sydväst på Statens fastighetsverk, som huvuduppgift att förvalta och vidareutveckla fästningar, skansar, slott och museibyggnader. Förvaltningsområdet innefattar objekt som Varbergs fästning, Kalmar slott, Karlsborgs fästning, Landskrona Citadell och Marinmuseet i Karlskrona.

– Det är ingen underdrift att säga att jag har kommit till en fastighetsvärd som sitter på ett fantastiskt spännande bestånd, säger Harald Pleijel i ett pressmeddelande.

Landskrona citadell. Foto Åke E:son Lindman

Harald Pleijel kommer närmast från Familjebostäder i Göteborg där han verkat som Utvecklingschef Fastigheter. Förutom vid Familjebostäder har Harald Pleijel har arbetat som Miljö- och energiansvarig på Förvaltnings AB Framtiden och som fastighetschef för Svenska kyrkan i Göteborg. Sedan 2007 är han även styrelseordförande för Tjolöholms slott i Halland.

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.