Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Civilutskottet får bostadsfrågorna

Publicerad: 6 mars 2008, 13:43


Det är första gången under enkammarriksdagens tid som utskottsindelningen genomgår en större förändring. Redan i våras tog riksdagen beslut om att bostadsutskottet och lagutskottet slås ihop till ett civilutskott. Förändringen genomförs 1 oktober.

-Det finns en risk att bostadsfrågorna inte hamnar lika mycket i fokus. Samtidigt är det positivt att vi får chansen att sprida kunskap om bygg -och bostadsfrågor till fler politiker, de som kommer från lagutskottet har inte hanterat frågorna innan. Men vad det betyder återstår att se, säger Björn Wellhagen, ansvarig för bostadsfrågor vid Sveriges Byggindustrier.

Civilutskottet kommer att bereda frågor om bostadspolitik och fysisk planering i vid bemärkelse. De kommer även att handlägga frågor om konsumentpolitik samt huvuddelen av civilrätten. Däremot flyttas vissa av tidigare lagutskottets ärenden till konstitutionsutskottet och näringsutskottet.

FREDRIK KARLSSON

Redaktionen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.