Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Dags för inflytt i nya bolagets första trähus

Publicerad: 4 september 2019, 08:26

Bild 1/2  

Det är bolagets två första byggen som nu är inflyttningsklara; 26 lägenheter i kvarteret Pumpan i Alingsås samt 16 lägenheter i Vårgårda norr om Alingsås.


Beställaren bakom kvarteret Pumpan är kommunala Alingsåshem och i Vårgårda Förvaltnings AB Skräddaren, en privat fastighetsägare.

– Det har gått jättebra att jobba tillsamman med Peab och Alingsås och även i Vårgårda. Inflyttning sker nu helt enligt plan på båda ställena, säger Örjan Landström till Byggindustrin.

Levererar färdig moduler

Produktionen sker i egen fabrik i Älvängen utanför Göteborg. Där byggs modulerna, och de är helt färdiga invändigt när de lämnar fabriken med badrum, kök, fönster och dörrar på plats.

Läs mer: Nystartat bolag bygger i massivträ

Det enda som inte är trä är isoleringen och den lilla mängd gips som krävs av brandskäl.

– I princip levererar vi allt utom förråd, grund och markarbetena. Men det vi kommer att fokusera på framöver är att kunna erbjuda en totalentreprenad, säger Örjan Landström.

Siktet är nu inställt på att växla upp verksamheten och flera nya beställningar har kommit in. Fabriken i Älvängen har potential att leverera det dubbla jämfört med i dag, uppger Örjan Landström.

– Utmaningen framåt är att vi ska bli snabbare. För att klara det håller vi på med en digitalisering av produktionsapparaten, säger Örjan Landström.

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.