Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

De får bygga trähus i Göteborg

Publicerad: 12 april 2017, 06:59

Bild 1/2  Riksbyggens och Sweco Architects projekt Slå Rot.

Markanvisningstävlingen för två tomter i Gibraltarområdet i Göteborg är avslutad. Riksbyggen och Sweco respektive HSB och Case Studio föreslås nu få bygga hyres- och bostadsrätter i trä.


Den 8 november bjöd Göteborgs stads fastighetsnämnd in till tävlingen. Totalt kom det in 33 bidrag, 18 för tomten som avser bostadsrätter och 15 för tomten som avser hyresrätter. Den aktuella platsen för markanvisningen är Gibraltargatan där Gibraltar Herrgård ligger idag. Herrgården kommer att flyttas till Orrspelsgatan, som ligger i närområdet.

Riksbyggen, tillsammans med Sweco Architects, har utsetts som vinnare till tomt 1 där bostadsrätter ska byggas. Slå Rot, heter deras bidrag som innehåller totalt 45 lägenheter inklusive radhus. De minsta består av 2-3 rum och kök och är 65 kvadratmeter, de största består av 4-6 rum och kök och är radhus på 120 kvadratmeter.

HSB Göteborg, tillsammans med CaseStudio, har utsetts som vinnare för tomt 2 där hyresrätter ska byggas. Osmos heter bidraget och består av 89 lägenheter. De minsta består av 1 rum och kök på 32 kvadratmeter och de största
4 rum och kök på 95-110 kvadratmeter.

Totalt ska 134 bostäder byggas. För att få markanvisningen krävs även beslut i fastighetsnämnden, ärendet kommer upp den 24 april på sammanträdet.

Anders Siljevall, anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.