Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

De har byggt Årets Småhus 2020

Publicerad: 10 juni 2020, 13:23

Byggentreprenören Onsalagrävaren har uppfört Årets Småhus Villa Nostalgi från Eksjöhus i Dalsjöfors utanför Borås.

Foto: Gar-Bo

Årets småhus finns i Dalsjöfors utanför Borås. Det är en 1,5-plans villa på 161 kvadratmeter som uppfördes med generalentreprenad av byggentreprenör Onsalagrävaren, under ledning av Eksjöhus säljare Sebastian Persson.


Ämnen i artikeln:

småhus

I eftermiddags utsågs vinnaren tävlingen Årets Småhus 2020 under Gar-Bos digitala event Småhusdagen Live 2020. En välfungerande byggprocess i allt från kommunikation till leverans har präglat vinnarhuset Eksjöhus och Villa Nostalgis tillblivelse.

Villa Nostalgi från Eksjöhus i Dalsjöfors utanför Borås.

Foto: Gar-Bo

Årets Småhus 2020 är ett hus där processen genomsyrats av kvalitet från början till slut.

 – Det blev ett utmanande arbete för juryn i år. Förutom att vi fick in så många fina bidrag, så var det tre mycket värdiga finalister. Årets vinnare av Årets Småhus 2020 är ett hus där processen genomsyrats av kvalitet från början till slut, säger Juryordföranden David Johnsson, Trä- och Möbelföretagen.

Tävlingen Årets Småhus arrangeras av Gar-Bo för andra året i rad. 

– Hela tanken med tävlingen är att premiera hus som andas kvalitet och som ska stå där i dag och i morgon, säger Linnea Moberg, vd på Gar-Bo. 

Juryns motivering:

”Vinnarbidraget kännetecknas av kvalité, hållbarhet och fina proportioner. Hela byggprocessen har varit en positiv upplevelse som fortlöpt väldigt smidigt, trots vissa utmaningar längs vägen. God kommunikation, en tydlig tidsplan och ett välfungerande samarbete mellan alla parter har varit en avgörande faktor för det fina slutresultatet. Det vackra, tidlösa trähuset med sin välkomnande entré speglar en omsorg om detaljer exteriört, bland annat i bearbetningen kring fönster och fasader, men även interiört. Detta bidrar till en fin känsla och ett samspel mellan det inre och yttre. I kombination med den välstuderade planlösningen, som är både effektiv och flexibel kan vinnarbidraget sammanfattas med ett ord; harmoni. ”

 

 

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

småhus

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.