Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

De ska bygga 700 nya bostäder i Södertälje

Publicerad: 29 september 2017, 13:11

Lundbergs, Peab, Rikshem och Wästbygg ska utveckla området Daldockan i Saltskog/Mariekälla i Södertälje. Kommunstyrelsen har beslutat om ett för-markanvisningsavtal för området, med potential på upp till 700 nya bostäder.


Det har funnits ett stort intresse för att delta i markanvisningsprocesserna för områdena Daldockan och Elverket (beläget utanför centrumkärnan). Ett fyrtiotal byggaktörer har lämnat in intresseanmälningar, vilket är en historiskt hög siffra. De fyra byggföretag som Södertälje kommun nu har valt att gå vidare med är en blandning av fastighetsägare som redan känner Södertälje väl, men även en helt ny aktör på byggmarknaden i Södertälje.

– Att förtäta Saltskog med nya bostäder och samhällsservice ligger helt i linje med våra ambitioner att bygga Södertälje helt och hållbart. Fler bostäder i nära anslutning till stadskärnan är även viktigt för våra exportindustriers personalförsörjning, säger kommunstyrelsens ordförande Boel Godner.

Anders Siljevall, anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News