Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Dubbel byggstart för Riksbyggens seniorbostäder

Publicerad: 24 september 2013, 09:08

Riksbyggen byggstartar två projekt med seniorbostäder i Malmö. Projekten byggs enligt Riksbyggens seniorbostadskoncept Bonum.


De två projekten som byggstartar är bostadsrättsföreningen Våghuset i Limhamn i västra Malmö och bostadsrättsföreningen Rödeken i det nya bostadsområdet Gyllins Trädgård i östra Malmö. Totalt omfattar de 70 lägenheter i storleksordningen 1-4 rum och kök.

I konceptet Bonum ingår bland annat en så kallad Bonumvärd som kan hjälpa de boende i vardagen, till exempel med att byta lampa eller gå ut med hunden.

– Det unika är att vi utöver att anpassa själva bostaden också genom Bonumvärden aktivt bidrar till trivselskapande aktiviteter i föreningen och erbjuder tjänster direkt till de boende i den omfattning de önskar och har behov av. Det skapar trygghet att någon man lär känna finns tillgänglig, säger Jens Reinholdt på Riksbyggen i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.