Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

El, vatten och avlopp viktigast för stugpriset

Publicerad: 21 maj 2008, 08:26

Toa, båtplats och ett avskilt läge har liten betydelse för priset på fritidshuset. Det som får priserna att skjuta i höjden är istället indragen el, vatten och avlopp.


150 mäklare på 75 kontor i Sverige har fått besvara frågor om marknaden för fritidshus. Skandia Mäklarnas Mäklarforum har sammanställt resultatet och konstaterar nu att el och vatten i stugan påverkar priset mest.

Minst betydelse har närhet till krogar, butiker och golfbanor. Även vattentoalett och ett avskilt läge ses som mindre viktigt. Många nöjer sig med utedass och tycker om att ha grannar. Värderingarna är snarlika över hela landet. Enda undantaget är Norrland där inomhustoalett har större inverkan på priset än för andra svenskar.

65 procent av mäklarna tror på stigande priser det närmaste halvåret medan ungefär en tredjedel bedömer att priserna kommer att stå stilla. Mäklarna i Norrland och Göteborg är de som tror allra mest på stigande priser för fritidshus.

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.