Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Expansiva Obos tar över projektet Gasklockan efter Oscar Properties

Publicerad: 7 december 2020, 15:51

Sofia Ljungdahl, bostadsutvecklingschef på Obos i Sverige. Foto: Obos

I somras gick Stockholms stad ut med ett nytt anbudsförfarande kring Gasklockan 3 och 4, byggrätten som Oscar Properties övergett i Hjorthagen. Nu har en ny aktör valts ut.

Ämnen i artikeln:

Obos Sverigebostadsmarknad

AJ


Det är den medlemsägda bostadsutvecklaren Obos med grund i Norge som vunnit markanvisningstävlingen för Gasklocka 3 och 4 i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm. 

I projektet ryms cirka 320 lägenheter, förskola och lokaler för kontor och handel i markplan. Byggstart av projektet beräknas ske 2023 och första inflyttning 2026. 

Läs även: Därför lyckas norska byggare så bra i Sverige

Norska Obos har nyligen öppnat sitt medlemsprogram i Sverige och har samtidigt offentliggjort sina nya mål: att inom en femårsperiod dubblera sin årliga försäljning från dagens 1 500 till 3 000 bostäder i Sverige med ett särskilt fokus på de tre storstadsregionerna. Markinvesteringen i Gasklockan uppgår enligt ett pressmeddelande från Obos till 700 miljoner kronor.

Viktigt landmärke som når 110 meter över havet

Koncernchefen Daniel Kjørberg Siraj säger i ett pressmeddelande om Gasklockan att det är en unik plats.

– Vi är väldigt glada att Stockholms stad ger oss förtroendet att utveckla ett så viktigt landmärke som når 110 meter över havet och blir synligt i hela staden. Tillsammans med lanseringen av medlemsprogrammet i Sverige och vårt nya mål att fördubbla försäljningen av bostäder visar vi att vi menar allvar med vår storstadssatsning, säger Daniel Kjørberg Siraj.

Vi ser oss inte bara som bostadsutvecklare

Obos inleder nu ett närmare samarbete med Stockholms stad för att mer i detalj planera och genomföra projektet Gasklockan. 

– Vi ser oss inte bara som bostadsutvecklare utan också som samhällsutvecklare, och för oss blir det därför viktigt att tillvarata de värden som redan finns i området. Vår ambition är att omkring 20 procent av bostäderna i Gasklockan ska erbjudas till våra medlemmar genom nya boköpsmodeller som sänker trösklarna till drömboendet och gör ett sådant här attraktivt projekt tillgängligt för fler människor, säger Sofia Ljungdahl, bostadsutvecklingschef på Obos i Sverige.

Läs mer om norska satsning i Sverige

Obos: ”Vi ska ge oss in med de stora drakarna” 

Analytikern om att utländska byggbolag växer i Sverige: ”Positivt”

Obos nästa steg Sverige: Öppnar bostadskön för svenskar 

Så har norska AF Gruppen vuxit till en storspelare i svenska byggbranschen 

 

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev