Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Familjebostäder delar ut mer pengar till hyresgästerna

Publicerad: 6 mars 2008, 13:44

Förutom att samtliga hyresgäster hos Familjebostäder får en återbetalning för 2007 års minskade energikostnader ska drygt niotusen av Familjebostäders hyresgäster dela på nära tolv miljoner kronor i hyresrabatt. Rabatten som betalas ut genom hyresavdrag på månadshyran för januari är en del i bolagets hyresgäststyrda lägenhetsunderhåll, något som Familjebostäder är ensamma om i Stockholm.


- För oss är det viktigt att hyresgästerna själva kan påverka sitt boende och bestämma om och när de vill ha nya tapeter, nymålade köksluckor eller få vitvarorna utbytta, säger Harald Classon, distriktschef på Familjebostäder. Idag är vi det enda bostadsbolag i Stockholms som kan erbjuda detta.
Genom det hyresgäststyrda lägenhetsunderhållet har Familjebostäders hyresgäster själva möjlighet att bestämma när det är dags för olika typer av underhåll i lägenheten. Tycker man till exempel att spisen fungerar bra efter underhållsintervallet, kan man välja att avstå från utbytet och i stället få en hyresrabatt på 343 kr per år. Att vänta med byte av kyl/frys ger 472 kr i rabatt per år. I år får hushållen i snitt 1 310 kr i rabatt.

MARIANNE SILÉN

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.