Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Familjebostäder har hälsodiplomerats

Publicerad: 6 mars 2008, 13:44

Ett medvetet, strukturerat och strategiskt hälsoarbete har gjort att Familjebostäder sedan januari 2008, som enda allmännyttiga bostadsbolag i Stockholms stad, kan titulera sig hälsodiplomerad arbetsplats. Hälsodiplomeringen utförs av Korpen och har tagits fram i samverkan med Statens Folkhälsoinstitut. (Bild: Familjebostäders vd Bosse Sundling tar emot hälsodiplomet av Jessica Lindqvist, Korpen.)


- För oss är detta ett viktigt steg i att integrera hälso- och friskvårdsarbetet i den övriga verksamheten, säger Bosse Sundling, vd Familjebostäder. Den som mår bra både fysiskt och psykiskt har också mer lust och ork att göra ett bra arbete.

Bolaget kommer att arbeta på två fronter under året. Dels ska den redan låga sjukfrånvaron sänkas ytterligare, dels ska antalet medarbetare som är fysiskt aktiva öka. För 2008 har en handlingsplan tagits fram innehållande en rad hälsobefrämjande insatser. Medarbetarna erbjuds bland annat ett individuellt friskvårdsbidrag, hälsoundersökningar, massage, stöd i att sluta röka och snusa samt friskvårdsseminarium. För att locka till aktivitet även i mer klassiskt stillasittande situationer ska även promenadmöten provas.

För att hålla hälsoarbetet levande har ett antal hälsoinspiratörer utsetts bland medarbetarna. De har till uppgift att stötta och inspirera sina arbetskamrater och arbeta aktivt med hälsofrågor.

- Vi är glada att Familjebostäder har blivit hälsodiplomerade och det ska bli roligt att följa och kvalitetssäkra bolagets fortsatta hälsoarbete, säger Jessica Lindqvist, hälsostrateg på Korpen Hälsa.

Fakta om hälsodiplomeringen
Hälsodiplomering är en modell för att bedöma och utveckla det hälsofrämjande arbetet på en arbetsplats. Arbetet omfattar hälsostrategi, organisation, friskvård och rekreation samt andra hälsofrämjande åtgärder. Diplomet är giltigt i två år, då arbetet stäms av på nytt.

MARIANNE SILÉN

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.