Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Fastighetsägare vill öka samhällsansvaret och höja hyran

Publicerad: 28 augusti 2008, 09:46

Privata fastighetsägare vill bygga fler och tryggare bostadsområden med hyresrätt. Men då måste de få höja hyrorna så att uthyrningen blir affärsmässig. Det framgår av en ny skrift från branschorganisationen Fastighetsägarna.


Privata fastighetsägare jobbar redan idag med att utveckla hyresrätten, bland annat genom åtgärder som ska öka tryggheten i bostadsområdet.

De jobbar även med städning och underhåll, möjlighet att påverka planlösningen samt skapandet av mötesplatser i offentliga miljöer.

Men för att utveckla det här arbetet behövs det politiska beslut, anser organisationen. Fastighetsägarna måste få ökad möjlighet att anpassa hyrorna, bland annat efter kundernas önskemål om servicenivå.

– Nyckeln till framgångsrik fastighetsförvaltning är att hyresgästerna har förtroende för fastighetsägaren Och det kan bara uppstå när det råder en tydlig affärsrelation mellan hyresgäst och fastighetsägare. I en sådan relation utvecklar fastighetsägaren kontinuerligt sitt erbjudande för att tillfredsställa kundens önskemål, säger Siv Malmgren, vd för John Mattson Fastighets AB.

Hon är en av de representanter för privata fastighetsbolag och konsultföretag som intervjuas i den nya skriften Framtidens hyresrätt, där branschen redogör för hur den vill förändra hyresmarknaden. Ladda ner skriften här.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.