tisdag30 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Fler vill göra bostäder till levande labb

Publicerad: 10 juni 2015, 07:23

Efter HSB:s långt gångna planer för Living Lab på Chalmers område följer Einar Mattsson och KTH efter. Projekteringen för projektet har precis börjat.

Ämnen i artikeln:

ChalmersKTHHSBHSB RiksförbundEinar Mattssonbostadsmarknadbostadsbyggandebostadsutveckling

Johanna Åfreds

johanna@byggindustrin.se


Redan under hösten kommer Stockholms största privata ägare avhyresbostäder, Einar Mattsson, att byggstarta 270 studentbostäder på KTH:s campus i Stockholm. Tre av lägenheterna i markplan kommer att ingå i Live In Lab och bli testlägenheter där de boende ska vara en del av forskningen.

– Olika institutioner på KTH har fått lämna förslag på vad de skulle vilja forska om i de här lägenheterna. Exakt vad som kommer att ingå är inte bestämt än, berättar Per Jutner, vd för Einar Mattsson Projekt.

Fastigheten kommer att vara ett nollenergihus och projekteringen har precis börjat. Även de lägenheter som inte är testlägenheter kommer att ha den allra senaste spjutspetstekniken, enligt Per Jutner. Förutom de egna lärdomarna är ett syfte med satsningen att bli mer synliga för studenterna.

– Det är ett sätt för dem att lära känna Einar Mattsson, vilket ärvärdefullt för oss vid framtida rekryteringar, säger Per Jutner.

Relaterade artiklar

HSB bygger hus som laboratorium

Akademi och industri får en mötesplats

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev