Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag05.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Bostäder

Flytkingsluss byggs om till bostäder

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:43


Av Marianne Silén
I Upplands Väsby i Carlslund ska Väsbyhem bygga om och bygga nytt i ett naturskönt parkområde. Fastigheterna har tidigare fungerat som flyktingsluss.
- Genom att i hög utsträckning utnyttja byggnadernas befintliga väggkonstruktioner och genom en rationell byggprocess får vi 52 nya små lägenheter med en bostadsyta om 35-61 kvm, säger byggledare Svante Fagerberg, Väsbyhem.
Inne i husen i det nya bostadsområdet Brunnby Park blir allt nytt. Stammar för vatten och avlopp och ventilationskanaler byts ut. Lägenheterna ska handikappanpassas och utrustas med funktionella små kök och badrum. Arkitekt Kjell Torstensson på White Arkitekter har utformat ett s k "compact living-koncept med lösningar som bidrar till ljusa och luftiga lägenheter trots en liten yta.
Bostäderna kommer att kosta 1 200 kr/kvm. Totalt blir det 30 ettor och 22 tvåor. Byggstart beräknas under hösten 2005 och inflyttning sker under våren 2006.
-Att bygga i en park har många fördelar. De ståtliga tallarna, gräsmattorna och gångvägarna ger området en värdig karaktär redan från början. Här planeras även ett hyreshus på fyra våningar.
Skanska kommer således med sin produktion att tillföra en god blandning av radhus, villor och bostadsrätter vilket ger området såväl omväxlande bebyggelse som olika upplåtelseformer för Väsbyborna, säger Svante Fagerberg.

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.