Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Första spadtag för exklusivt konceptboende

Publicerad: 23 maj 2014, 07:39

Exklusivt, granne med Kungliga Musikhögskolan på Östermalm i Stockholm och med fullmatat servicepaket som inbegriper bemannad reception, gym, gemensamhetsytor och övernattningslägenheter för gäster till de boende. Så blir bostadsprojektet Svea Fanfar som hade första spadtag i torsdags.


Ämnen i artikeln:

Svea Fanfar

På Valhallavägen ska tre byggherrar – Veidekke Bostad, CA Fastigheter och Panorama – under de närmaste åren cirka 350 nya lägenheter. Arkitekt är Brunnberg & Forshed.

Det är första gången på fyra år som stadsdelen Gärdet på Östermalm får ett tillskott av nya bostäder.

Projektet byggs i tre etapper. Arbetet med första etappen, tre hus med totalt 92 bostadsrätter, har nu startat och beräknas vara klart för inflyttning under slutet av 2015.

– Det är utmanande att utveckla bostäder i ett så tätbefolkat och centralt läge som Östermalm, säger Per-Martin Eriksson vd för Veidekke Bostad. Men Stockholm är i akut behov av bostäder och förtätning av innerstan är en del av lösningen. Jag hoppas att projektet, tillsammans med nya musikhögskolan, ska förstärka platsens blandning av dåtid, nutid och framtid.

Per Hindersson

Ämnen i artikeln:

Svea Fanfar

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.