Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Fortsatt positiv småhustrend

Publicerad: 16 april 2014, 08:42

Småhusbyggandet ökade med 18 procent i fjol (nystarter) och antalet påbörjade lägenheter i flerbostadshus ökade med 55 procent under 2013. Det totala bostadsbyggandet ökade med 46 procent under samma period, jämfört med 2012. Det visar färska siffror från Trä- och Möbelföretagen, TMF.


"Vi kan nu se en stabilitet i ökningen av småhusbyggandet, och detta kommer att ge positiva effekter även för andra produkter inom träindustrin, som till exempel fönster, dörrar, golv och trappor. Men även om bostadsbyggandet ökar är takten för långsam och motsvarar inte det stora behov av nya bostäder som finns. Konstruktiva och långsiktiga lösningar, till exempel när det gäller finansieringsfrågan, är nödvändiga", säger David Johnsson, vd på Trä- och Möbelföretagen.

Statistiken för den svenska trä- och möbelindustrin, TMF i siffor, publiceras två gånger per år med uppdaterad och jämförande statistik samt kommentarer om branschens utveckling.

Per Hindersson

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.