Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Grön Ungdom kräver rättvisare skatt på boende

Publicerad: 2 juli 2014, 12:37

Det behövs inga subventioner till bostadsbyggandet. Det räcker med rättvisare beskattning och tydligare ambitioner, hävdar Grön Ungdoms Anders Lindell.


Ämnen i artikeln:

Almedalen 2014Anders LindellROT-avdragGrön Ungdom

Som det är i dag beskattas de olika upplåtelseformerna olika, enligt Grön Ungdoms Anders Lindell. Att likställa rot-avdraget för alla typer av fastigheter, och möjliggöra även för ägare av flerfamiljshus att göra rot-avdrag är därför av stor vikt, enligt honom.

– Ett stöd till flerfamiljhus, där det bor många personer per kvadratmeter, innebär att förbättringarna når fler personer.

Andes Lindell framförde sina åsikter under ett bostadsseminarium med rubriken ”Framtidens miljonprogram – hur utformar vi det?” under Almedalsveckan.

– Det behövs inga nya subventioner eller särskild stöttning av hyresrätten. Ge istället tydliga ramar, tydliga ambitioner och avskaffa den orättvisa beskattning som råder mellan de olika boendeformerna i dag, säger han.

Han framförde även åsikten att rot-avdragen ska kunna gå till energiförbättrande åtgärder.

– En energiomställning borde ingå i rot, säger han.

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News