Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Häver avtalet med Oscar Properties

Publicerad: 29 november 2019, 09:31

Stockholms stad häver avtalet med Oscar Properties avseende projektet Gasklockan.


Oscar Properties har inte betalat de 600 000 kronor som Stockholms stad krävt för marken vid projektet Gasklockan i Hjorthagen i Stockholm. Staden häver därför avtalet med Oscar Properties meddelas på fredagen.

Oscar Properties har varit i dröjsmål med betalning av köpeskillingen (på 591 779 428 SEK) sedan 31 oktober 2019. Stockholms stad häver därför överenskommelse om exploatering med överlåtelse av mark inom Hjorthagen 1:2 mfl med omedelbar verkan. Försäljning av fd. Gasklocka 4 och tomträttsupplåtelse av fd. Gasklocka 3 kommer inte att ske till Oscar Properties”, skriver Stockholms stad i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Oscar Properties får bakläxa för Gasklockan

Oscar Properties replikerar i ett pressmeddelande att staden inte slutfört de miljöåtgärder på marken som bolaget krävt för att affären ska gå igenom.

“Stockholms stad är införstådd med att det återstår miljöåtgärder på fastigheten som medför att affären inte kan slutföras. Oscar Properties har med alla medel försökt komma till en konstruktiv dialog med staden men konstaterar att bolaget nu istället får ägna tid åt de rättsliga åtgärder som behöver vidtas gentemot staden på grund av den skada som Oscar Properties drabbas av i och med detta”, skriver Oscar Properties i ett pressmeddelande.

Staffan Lorentz, ansvarig för Norra Djurgårdsstaden på Stockholms stad, säger till DI.se att “vi häver avtalet eftersom byggbolaget inte erlagt köpeskilling som skulle vara oss tillhanda den 31 oktober”

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News