Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Hitta Graflunds lägenheter på Twitter

Publicerad: 26 augusti 2009, 14:40

Graflunds, som är en av Sveriges största bostadsförvaltare, tipsar om lediga lägenheter på den populära mikrobloggtjänsten Twitter som ett komplement till hemsida och utskick.


- För oss är det viktigt att vara där våra kunder är, säger Anders Häggström, vd på Graflunds.
Bostadsbolaget Graflunds är bland de första att använda sig av tjänsten för att nå ut till spekulanter. Företaget tror att fler bostadsbolag kommer ansluta sig framöver.

Anitha Wretling, informationschef på Graflunds, berättar för Byggindustrin att företaget är i initialskedet med att twittra om lägenheterna.
- Vi testar om det här är en bra kanal.

Men det gäller inte hela beståndet, utan ett begränsat antal lägenheter.
- Via Twitter vänder vi oss till en yngre målgrupp. Alltså lägger vi ut lägenheter som yngre, exempelvis studenter, kan intressera sig för, säger Anitha Wretling.

Behövs denna åtgärd? Är det inte bostadsbrist?
- Det rapporteras om bostadsbrist i till exempel Linköping, men vi har flera outhyrda lägenheter där. De kanske inte ligger vägg i vägg med Linköpings universitet, men är man beredd att cykla halvannan kilometer så finns tomma bostäder. Inte i orter som Stockholm och Uppsala, men i Linköping, Norrköping och Eskilstuna finns bostäder som är outhyrda, säger Anitha Wretling.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.