Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

HSB renoverar kulturhistoriskt hus i Malmö

Publicerad: 4 mars 2010, 13:58

Fastighetsägaren HSB Sundsfastigheter planerar för att rusta upp hyresfastigheten på Tessins väg 1 i Malmö - ett av stadens första funkishus.

Ämnen i artikeln:

bostadsmarknad

– Byggnaden måste genomgå en rejäl upprustning på grund av bland annat föråldrad elstandard och fuktproblem. Men vår ambition är att samtidigt återställa originaldetaljer för att så långt det är möjligt ta vara på husets unika karaktär, berättar HSBs fastighetschef Henrik Krantz i ett pressmeddelande.

Huset uppfördes 1938 av byggmästaren Eric Sigfrid Persson till utställningen ”Vi bo i Ribershus”. Med originella planlösningar och tidstypiska detaljer är huset kulturhistoriskt värdefullt. Men nu behöver lägenhetsstandarden uppdateras till dagens krav.

Husets unika karaktär ska bevaras.

– Vi planerar för att genomföra ett nödvändigt inre underhåll, som stambyte, dränering, byte av el och en översyn av brandskydd och utrymningsmöjligheter. Samtidigt är tanken att vi bland annat ska öppna upp igensatta glaspartier i trapphus så att den ursprungliga karaktären tas tillbaka. Även en renovering av kök och badrum är tänkt att genomföras, beskriver Henrik Krantz.

Renoveringen av huset på Tessins väg kommer att göras på ett klimatanpassat sätt, bland annat genom att ventilationen byggs om och anpassas efter moderna krav, vilket gör att fastighetens koldioxidutsläpp minskar väsentligt.

Renoveringsplanerna har presenterats för de boende i fastigheten som nu ska ta ställning till förslaget.

Redaktionen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev