Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Hushållen tror på fortsatt het bostadsmarknad

Publicerad: 9 december 2013, 08:03

Synen på bostadsmarknaden är oförändrad. SEB:s Boprisindikatorn ligger kvar på sin högsta nivå sedan juli 2007. Hushållen tror att reporäntan ligger på 1,25 procent om ett år och bara 6 procent planerar att binda räntan.


Av de tillfrågade hushållen svarar 65 procent att de tror på stigande bostadspriser under det kommande året, att jämföra med 64 procent förra månaden. Andelen som tror på fallande priser är 12 procent, att jämföra med 11 procent förra månaden. Andelen som tror på stillastående priser är 16 procent, jämfört med 17 procent förra månaden.

”Bostadsmarknaden är fortsatt het. Låga räntor, en stark börshöst och bra realinkomster verkar väga tyngre för hushållen än diskussionen om ökade amorteringskrav och risk för bostadsbubbla. Därmed ligger boprisindikatorn kvar på 53 vilket är det högsta värde vi sett sedan rekordåret 2007”, skriver SEB:s privat- välfärdsekonom Jens Magnusson i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.