Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Hyresboendet lockar i Helsingfors

Publicerad: 6 oktober 2008, 12:03

Det är mycket svårt att hitta en hyreslägenhet i Helsingfors i Finland på den fria marknaden just nu. Hufvudstadsbladet, den finlandsvenska dagstidningen, uppger att osäkerheten i ekonomin har lett till att många som ägt sin bostad nu vill sälja och istället hyra.


Markku Leijo, biträdande avdelningschef på fastighetskontorets bostadsavdelning i Helsingfors säger att man sätter nya rekord varje månad när det gäller bostadssökande till hyreslägenheter. Så till exempel var antalet aktiva bostadssökande i slutet av september 21 700, vilket är över 2 500 fler än i augusti. Det kan jämföras med i september i fjol då antalet bostadssökande var 16 400. Antalet bostadssökande ökar hela tiden för hyreslägenheter.

Det stora problemet är att Helsingfors inte har byggt eller bygger tillräckligt många nya hyreslägenheter för att täcka upp behovet. Det är många nyinflyttade till staden som söker bostad. Men det är också så att många sålt sina bostäder och som nu istället vill flytta in i ett hyresboende.

marianne silén - marianne@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.