Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Ikano Bostad Svanenmärker alla nya bostäder

Publicerad: 26 augusti 2020, 10:31

Bild 1/2  Det första av Ikano Bostads projekt som Svanenmärks blir bostadsrättsföreningen Gnistra i Haninge kommuns nya stadsdel Vega

Illustration: WEC360

Ikano Bostad säller sig till skaran av aktörer som belutat att Svanenmärka alla sina hus. Från och med juli 2020 Svanenmärks alla Ikano Bostads nya bostadsrätts- och hyresrättsprojekt.


Ämnen i artikeln:

SvanenIkano Bostad

Först ut att Svanenmärka ett bostadshus var Skanska 2005 med sitt småhus Uniqhus. Några år senare, 2011, kom de första Svanenmärkta flerbostadshusen från Skanska och Veidekke. Sedan dess har flera aktörer fattat belut om att all nyproduktion ska Svanenmärkas.

- De senaste åren har vi ökat takten i vårt miljö- och klimatarbete. Att börja Svanenmärka alla våra nya bostadsprojekt är ett viktigt steg. Inte minst för att fortsätta vara ett konkurrenskraftigt, långsiktigt företag och för att förenkla för en hållbar vardag för våra kunder, säger Robert Jaaniste, vd på Ikano Bostad.

Läs mer: Växande intresse för att Svanenmärka hus.

Svanenmärkningen ställer bland annat krav på låg energianvändning, höga miljö- och hälsokrav i material- och produktval och en god inomhusmiljö.

Det första av Ikano Bostads projekt som Svanenmärks blir bostadsrättsföreningen Gnistra i Haninge kommuns nya stadsdel Vega.

 

Elin Bennewitz

Reporter

elin@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

SvanenIkano Bostad

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.