Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Ikano Bostaden bygger 350 bostäder i Ursvik

Publicerad: 29 oktober 2008, 09:43

Ikano Bostaden har köpt tre kvarter i den nya stadsdelen Ursvik i Sundbyberg. Tillträde beräknas ske 2012. Säljare är det allmännyttiga bostadsföretaget Fastighets AB Förvaltaren som ägs av Sundbybergs stad.


- Köpet är ett led i Ikano Bostadens långsiktiga satsning på projektutveckling och nyproduktion av bostäder och bostadsområden i stockholmsregionen. Vår målsättning är att inom några år kunna erbjuda våra kunder ett väsentligt större utbud av bra och prisvärda bostäder i attraktiva lägen, säger Tomas Carlström, vd för Ikano Bostaden.

Byggstart för det nya projektet beräknas till 2013 och första inflyttning 2014. Projektet består av tre centralt belägna kvarter i Ursvik.

- För oss är det glädjande att genom denna affär kunna etablera oss i Sundbyberg som är en attraktiv och expansiv kommun i stockholmsregionen. Vi ser verkligen fram emot att få delta i den fortsatta utvecklingen av Ursvik tillsammans med Sundbybergs stad, Förvaltaren och övriga aktörer, säger Bengt Öquist, regionchef Ikano Bostaden.

- Det är roligt att Ikano Bostaden väljer Sundbyberg och Ursvik, säger Sundbybergs kommunalråd Helene Hellmark Knutsson. De kan på ett bra sätt komplettera den nya stadsdelen med sin filosofi om lite billigare bostäder. För att Ursvik ska kunna vara en attraktiv stadsdel för alla behövs en bra blandning av bostäder i olika former och prisklasser.
Den här affären är en viktig del i utbyggnaden av Ursvik, säger Lennart Zachrisson aktör på bostadsmarknaden.

Fakta
Ursvik är Sundbybergs nya stadsdel, som successivt byggs upp av småhus, radhus och lägenheter. När allt är klart 2020 ska här finnas plats för 12 000 nya invånare. Samtidigt byggs 4 000 arbetsplatser för handel, kontor och annan service. Ursvik är ett samarbetsprojekt mellan Sundbybergs stad, Stora Ursvik KB, NCC, Riksbyggen, HSB och Fastighets AB Förvaltaren.

MARIANNE SILÉN - marianne@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.