fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Ikano och Besqab bygger nya bostäder i Uppsala

Publicerad: 3 december 2015, 12:10

Ikano Bostrad och Besqab samarbetar i ett omfattande bostadsprojekt i Uppsala. Kungsängen är i dag ett industriområde i centralt läge nära Fyrisån och centralstationen. Nu påbörjas ett detaljplanearbete för att utveckla en tät och varierad stadsbebyggelse. Planarbetet startar 2016.

Ämnen i artikeln:

byggrätterBesqabIkanobostadsmarknad

Ikano Bostad har förvärvat cirka 500 nya byggrätter i området Kungsängen i centrala Uppsala. Man ska  tillsammans med Besqab bygga 1 000 nya bostäder. Samtidigt har Ikano Bostad träffat en överenskommelse med Besqab avseende att sälja cirka 150-200 byggrätter i Årstaberg i Stockholm.

-Vi är glada att få utveckla en attraktiv och hållbar stadsdel i ett av Uppsalas absolut bästa lägen och långsiktigt fortsätta vara med och bidra till Uppsalas utveckling, säger Robert Jaaniste, vd på Ikano Bostad. Besqab är dessutom ett bostadsutvecklingsföretag i framkant som vi ser fram emot att arbeta tillsammans med.

- Det här är en möjlighet att vidga stadskärnan, förlänga åstråket och skapa nya mötesplatser i bästa solläge för Uppsalaborna. Samtidigt får vi nya bostäder och verksamhetslokaler i en miljö som lär bli mycket attraktiv och som tillför nya värden till Kungsängen och staden i stort, säger Erik Pelling, kommunalråd och ordförande i plan- och byggnadsnämnden.

Staffan Åkerlund

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev