Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Inflyttning i Söderköpings ägarlägenheter

Publicerad: 16 november 2011, 08:49

Upplåtelseformen ägarlägenheter har bara fördelar för en exploatör, enligt företaget Gunnar Gunnarssons Fastighets. Ett hus med 14 lägenheter i Söderköping är det första projektet med den nya upplåtelseformen för bolaget.


– Vi tror stenhårt på det här. Men marknaden måste ju hänga med också, säger Dag Gunnarsson, vd på Bygg GG i Norrköping samt delägare av Gunnar Gunnarssons Fastighets.

Det är inflyttning i det första huset. Gunnar Gunnarssons Fastighets siktar på att bygga ytterligare två huskroppar med totalt 26 lägenheter. De som hittills har köpt bostäder tänker flytta in. Men mäklaren har pratat med personer som visat intresse för att köpa lägenheter som en investering.

– Det är medelålders personer som vill ha en bostad till barnen när de flyttar hemifrån eller äldre personer som på sikt vill flytta till lägenhet när arbetet med villan blir för betungande. Under tiden kan de hyra ut bostaden, säger Dag Gunnarsson.

Husen har betongstomme, ytterväggar av murad lättbetong och ytterst ett lager stenull med tjockputs. Fasadens indragna partier, vid balkonger och terrasser, har fått en fasad av liggande träpanel.

Bostäderna saknar radiatorer och värms i stället upp av vattenburen golvvärme. Det personliga ägandet och ansvaret sträcker sig även till energisystemen. Varje lägenhet har individuell mätning och debitering av el, uppvärmning, vatten och varmvatten.

NICLAS KÖHLER - niclas@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.