Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Inflyttningsfest i Sorgensfris kompisboende

Publicerad: 30 maj 2017, 12:07

I dag är det inflyttning i de elva kompislägenheterna inom kommunikationsprojektet Ungbo 12, som genom olika initiativ väckt debatt om ungas bostadssituation.


Mellan 2011 och 2015 genomförde Malmö stad tillsammans med bygg- och fastighetsbranschen kommunikationsprojektet Ungbo för att väcka debatt om bostadsbristen bland unga. En idétävling åren 2011–2012 gav över 350 olika förslag från människor i åldern 18–30 år om hur de vill bo i framtiden. Parallellt på gick även en arkitekttävling.

I februari 2013 utsågs Byggvesta tillsammans med Utopia Arkitekter till vinnare i Ungbo:s markanvisningstävling. Nu är bostäderna i Byggvestas vinnande bidrag, ett kompisboende i kvarteret Spårvägen i Sorgenfri, där det är enkelt för två kompisar att dela på bostaden, klara för inflyttning. Bostäderna har stor uppfinningsrikedom gällande förvaring och flera gemensamma utrymmen för möten och umgänge.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.