Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Invigning av 60 nya studentbostäder på Campus i Norrtälje

Publicerad: 17 augusti 2009, 11:52

Lagom till terminsstarten invigs 60 nya studentlägenheter på Campus Roslagen i Norrtälje. Den 18 augusti klockan 10.00 invigs de av landshövding Per Unckel.


Lägenheterna ligger i två nybyggda hus, uppförda av det kommunala fastighets- och utvecklingsbolaget, NIHAB i samarbete med Stiftelsen Roslagens Sparbanks Ungdomsboende i Roslagen.

Närmare 80 000 studenter på Stockholms olika högskoleplatser kommer i höst att konkurrera om 12 000 studentbostäder i Norrtälje med närliggande kommuner, enligt Dagens Nyheter.
Även på Campus Roslagen, med sju utbildningsprogram, ökar antalet studenter. Men här byggs också nytt. De befintliga 280 studentbostäderna utökas nu med 60 ytterligare. Ambitionen är att kvaliteten ska bli mycket hög med en tydlig miljöprofil, utan att studenterna ska behöva betala mer.

För att hålla nere kostnaderna kommer förvaltningen av bostäderna också att effektiveras, bland annat med, elektroniska lås, centrala styrsystem och digitala informationstavlor.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.