Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

JM:s högsta kajbygge snart redo för skybar

Publicerad: 24 januari 2020, 05:00

Foto: Gustav Kaiser

Endast tre våningar återstår innan JM:s tredje - och högsta – bostadstorn står klart på Liljeholmskajen i södra Stockholm.


Ämnen i artikeln:

JMLiljeholmskajen

Fyra kvarter med 650 bostäder håller på att ta form på Liljeholmskajen söder om Söder i Stockholm. Det är JM som projekterar och bygger och två av fyra höghus står klara. Det tredje har strax nått toppen och högst upp ska det byggas en restaurang där gästerna erbjuds utsikt över Stockholm i alla väderstreck.

Jon V. Semb-Josefson, projektchef JM, säger att det i dagsläget pågår produktion av bjälklaget över det översta bostadsplanet.

Foto: Gustav Kaiser

– På detta plan ska det först byggas en teknikvåning för bland annat värmecentral och  ventilationsanläggning. Sedan kommer två våningar varav den längst upp (på plan 26) ska inrymma en restaurang och skybar med milsvid utsikt i 360 grader över Stockholm och Årstaviken, skriver han i ett mejl till Byggindustrin.

På våningsplanet under restaurangen kommer finnas bland annat personalutrymme för restaurangen samt en övernattningslägenhet och styrelserum för medlemmarna i bostadsrättsföreningen.

Klart om ett år

Bygget av Kajplats 6 kommer att pågå fram till februari 2021 men redan i december 2019 flyttade de första boende in i sina lägenheter i annan del av byggnaden. Totalt består projektet av 199 lägenheter och 6 kommersiella lokaler varav två är avsedda för restauranger.

Illustration: JM

– När Kajplats 6 är klar kommer vi bygga klart kvarteret K7 som ligger mellan Kajplats 6 och det lägre Brohuset som ligger utmed Årstabron. K7 inrymmer 184 ägarlägenheter och planeras stå klart hösten 2022. Då kommer Stockholms nya skyline längs med Liljeholmskajen vara komplett, säger Jon V. Semb-Josefson.

Relaterade artiklar

JM produktionsstartar kajplatser i Stockholm

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

JMLiljeholmskajen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.