Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag18.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Bostäder

Kamp och bostadsköpare lockar till kreativitet

Publicerad: 14 November 2008, 14:33

Kampen om bostadsköparna lockar till kreativitet. Nu erbjuder NCC Boende öppet köp på bostäder i Stockholmsområdet, för att ge kunderna trygghet och betänketid.


I praktiken innebär NCC Boendes nya grepp att bokningsavgift och handpenning betalas tillbaka om kunden ångrar sig. Idag finns ingen bestämmelse som ger bostadsköpare rätt till öppet köp vilket gör företagets erbjudande unikt, hävdar bolaget i ett pressmeddelande.

Öppet köp kommer att erbjudas från lördag den 15 november och framåt. Det omfattar alla nya bostäder i Stockholm, lägenheter, radhus, parhus och villor, men erbjudandet gäller olika länge för olika projekt. Det prövas i Stockholm och utvidgas till andra orter om det faller väl ut.

– Man kan spara mycket pengar med öppet köp; en bokningsavgift kan variera mellan 10 och 50 000 kronor och en handpenning ligger på 100 till 250 000 kronor. I vanliga fall får kunden inte tillbaka dessa pengar om den ångrar sig men det erbjuder vi nu, säger Erik Wikander, marknadschef på NCC Boende i ett pressmeddelande.

Ett öppet köp regleras i NCCs köpeavtal med en så kallad tilläggsklausul. Köparen får tillbaka bokningsavgift och handpenning om han eller hon ångrar sitt köp inom en viss tid före tillträde till bostaden. Den tiden kommer att variera mellan bostadsprojekten.

Man behöver inte uppge några speciella skäl och pengarna betalas tillbaka omgående.

– Vi vill skapa trygghet så kunden kan tänka igenom köpet och ha tid att sälja sin befintliga bostad samt ansöka om lån hos sin bank, säger Erik Wikander.

Personliga val av inredning och material regleras i separata avtal som kunden är bunden till. Öppet köp gäller endast köpeavtal med tilläggsklausul som tecknas från 15 november 2008.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.