Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Bostäder

Kommunal bostadsbyggare kräver Id06

Publicerad: 29 April 2008, 08:06

Bostadsbolaget Poseidon AB i Göteborg är först ut av beställarna att sälla sig till Id06 systemet.– Våra kunder ska kunna känna sig trygga, säger Johan Niklasson, teknisk chef.


Det kommunala bostadsbolaget Poseidon AB är en stor beställare i Göteborgsregionen, som både bygger och förvaltar bostäder. Bolaget äger och förvaltar 23 500 lägenheter.

Nu kräver företaget att alla anställda och de som jobbar för bolaget ska ha synliga id-brickor.

Poseidon har 187 anställda och anlitar en rad underentreprenörer som alla ska ha Id06 för att kunna anlitas.

– Vi investerar för cirka 500 miljoner kronor per år och det är ganska många projekt som omfattar väldigt många människor. Alla våra entreprenörer ska ha Id06, även när det gäller trappstädning och så vidare, säger Johan Nicklasson.

Beslutet att införa Id06 har två syften; att undvika svart arbetskraft och att skapa trygghet för kunderna. Systemet har redan införts, men när det gäller redan ingångna avtal kan det vara svårt att kräva Id06.

–Det är svårt att införa detta retroaktivt, men det skrivs inga nya kontrakt utan att detta införts och successivt kommer alla våra projekt att omfattas av Id06. Jag tror att detta kommer att bli jättebra, säger Johan Nicklasson.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.