Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Kommuner får dela på miljard till bostäder

Publicerad: 23 november 2018, 10:16

Kommunernas intresse för bidraget har ökat.

234 kommuner får dela på 1,395 miljarder kronor i stöd till ökat bostadsbyggande.


Ämnen i artikeln:

Boverket

Även i år har intresset för statens stöd till bostadbyggande ökat, meddelar Boverket. 204 kommuner ansökte 2017 jämfört med 234 kommuner för 2018. Kommunerna som är med och delar på bidraget har i år gett startbesked till 65 462 nya bostäder.

Bidraget infördes för att öka bostadsbyggandet i kommunerna mot bakgrund av befolkningsökningen och nyanlända samt det ökade behovet av bostäder. Ansökningsperioden för 2018 är slut och stödet går inte längre att söka. Samtliga kommuner som ansökt kommer tilldelas medel i år.

Bidragets storlek beror bland annat på hur många av landets 290 kommuner som söker och är berättigade till bidrag, hur många bostäder de lämnat startbesked till under den aktuella perioden och hur många nyanlända som fått uppehållstillstånd och som finns folkbokförda i dessa kommuner.

En stor bostad genererar inte ett större stöd än en liten och en villa genererar ett lika stort stöd som en hyres- eller bostadsrätt.

Här är alla kommuner som fått bidrag:

http://mb.cision.com/Public/1986/2681242/b9bab278b37c3a72.pdf

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

Boverket

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.