Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Långsamt framåt för småhus i trä

Publicerad: 6 april 2017, 07:24

För medlemsföretagen i Trä- och Möbelföretagen, TMF, ökade leveranserna av småhus av trä med 18 procent under 2016. Men ökningen sker inte i samma takt som bostadsbyggandet totalt.


Ämnen i artikeln:

småhus

I en statistikrapport från TMF framgår det att det totala bostadsbyggandet i Sverige ökade med 34 procent under 2016 jämfört med året innan. Antalet påbörjade småhus ökade med 20 procent och påbörjade lägenheter i flerbostadshus med närmare 40 procent.

David Johnsson, vd på Trä- och Möbelföretagen, TMF, är bekymrad över att småhusproduktionen inte ökar i snabbare takt.

– Produktionen av småhus har potential att öka betydligt mer än idag. Även om det byggs mer så minskar konsekvent andelen småhus i förhållande till det totala bostadsbyggandet. Det är bekymmersamt, inte minst med tanke på att en majoritet av svenskarna vill bo i eget hus och en blandad och mer varierad bebyggelse är önskvärd och faktiskt möjlig, exempelvis när man bygger genom att förtäta i befintliga miljöer, säger han.

Anders Siljevall, anders@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

småhus

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.