Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag19.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Bostäder

Lindbäcks bygger studentlyor

Publicerad: 1 Mars 2019, 09:13

Lindbäcks har fått uppdraget av Pitebo, Piteås kommunala bostadsbolag, att bygga 64 hyresrätter på stadens universitetsområde.


Det nya koncepthuset Blåbärsskogen, som Pitebo avropat via Lindbäcks ramavtal med SKL, Sveriges kommuner och landsting, är två huskroppar med fyra våningar.

Det nära samarbetet mellan Lindbäcks, Pitebo och kommunen har resulterat i en ovanligt snabb tidplan där mark- och grundarbetet kan starta redan den första april i år. Projektet kommer att stå färdigt för inflyttning redan i mars 2020.

Lindbäcks ramavtal med SKL gör det möjligt för kommunägda bolag att förenkla upphandling för flerbostadshus i 4 - 6 våningar.

– Vi har tagit fram ett koncepthus att utgå från i vårt ramavtal med SKL; Bostadshus 2016 som vi tidigare kontrakterat i Kiruna och Norrtälje, avtalet ger en stor möjlighet att påskynda och förenkla för fler bostäder, säger Mikael Thorgren, affärsområdesansvarig på Lindbäcks.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.