söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Lindbäcks har rekryterat hundra personer

Publicerad: 3 oktober 2016, 10:07

Fabriken i Haraholmen ska invigas 19 december 2017. Foto: Lindbäcks

Den nya fabrikens yttre skal är nu klart. Målet är att tredubbla produktionen av bostäder.

Ämnen i artikeln:

HaraholmenträbyggandeLindbäcks byggbostadsmarknadbostadsbyggandebostadsutveckling


Fabriken i Haraholmen börjar ta form. Målet är att hälften av alla nyrekryteringar ska vara kvinnor, men av de 103 som anställts sedan årsskiftet har endast 24 procent varit kvinnor.

– Arbetet har gått bra hittills och vi är i fas med tidplanen. Vi har avtal med alla våra entreprenörer och nu med skalet på plats färdigställer vi nu invändigt och påbörjar byggnation av kontors- och förrådsbyggnader, berättar Mikael Nyberg, byggchef.

Även den befintliga fabriken i Öjebyn byggs ut.

– Målsättningen att tredubbla vår produktion innebär en förändringsprocess i hela vår organisation. Under vår och sommar har vi rekryterat cirka 75 personer bara till fabriken och som nu ska komma in i sina respektive roller samtidigt som vi tillfälligt inför tvåskift, bygger ut och lägger om produktionsflödet. Det är en intensiv men spännande utmaning att få alla bitar på plats, säger Peter Eriksson, fabrikschef.

Det är Peab som står för totalentreprenaden som genomförts hittills, alltså schakt, grundläggning, stomme, väggar och tak och Ivab som levererar och installerar sprinkler och rör. Nu är det också klart med Bravida som elleverantör och Storfors Plåt och Reglerteknik i Norr som ska installera luft- och ventilationssystem.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev