Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Ljusare signaler för bostadsbyggandet

Publicerad: 26 november 2009, 10:53

För första gången på nästan två år skönja en uppgång för det förväntade bostadsbyggandet i Sverige enligt den senaste utgåvan av Bygglovsrapporten.se.


En uppgång avseende beviljade bygglovsvolymer för bostadshus mätt i kvadratmeter syns under kvartal 3 2009.- Det här kan vara den vändning många gått och väntat på under lång tid, även om det förstås är för tidigt att säga något med säkerhet. Dessutom ser läget väldigt olika ut i olika delar av landet, kommenterar Johan Berglund, vd på The Masterclass Network, som ger ut Bygglovsrapporten.se i ett pressmeddelande.Trenden för kontorslokaler ser mer dyster ut.- Bygglovsvolymerna har trots allt strömmat in på ett tillfredsställande vis under det senaste året, men nu syns tydliga orosmoln, avslutar Berglund. Bygglovsrapporten utkommer kvartalsvis och utgör en bearbetning och analys av SCB-data.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.